מקובל בישראל, או לפחות בתקשורת הישראלית, להראות ולהדגיש עד כמה נבחרי הציבור שלנו מושחתים וטפשים. בהקשר זה נתקלתי השבוע במספר הבא: 18 אלף. זה מספר האנשים העובדים בבית הנבחרים האמריקאי שתפקידם לסייע למאה סנטורים ו 435 צירים בבית הנבחרים (הידיעה המקורית כאן). חישוב פשוט מראה שלכל "חבר כנסת" אמריקאי יש בממוצע צוות של 33 עוזרים. האם זה הרבה או מעט? אני לא יודע איך אפשר לדעת. אבל אני כן יודע, למשל, שבשנת 1919היו לכל סנטור/ ציר בבית הנבחרים 2 עוזרים, ובשנת 1975 מספר זה עלה ל-18. העלות של העוזרים איננה זולה - חלקם מרוויחים מעל למאה וחמישים אלף דולר בשנה - פי שלוש מהשכר החציון בארה"ב ושכר נאה ביותר על פי כל קנה מידה (המספרים מכאן). ואם זה לא מספיק, מתברר שעובדי בית הנבחרים לא אוהבים לשלם מקדמות מס, כשבסוף שנת 2009 הצטבר פיגור של כמעט 10 מיליון דולר בתשלומי המס של עובדי בית הנבחרים. בקיצור, חוצפה יש לא רק בישראל... (ראה כתבה בוושינגטון פוסט).
מה קורה בישראל? לפי הכתבה הזו מעיתון "הארץ" (שנת 2009) לכל חבר כנסת יש שני עוזרים פרלמנטאריים, אחד לעניינים פרלמנטאריים והשני שעוסק בדוברות, המשתכרים שכר צנוע יותר - בין 8-10 אלף ש"ח לחודש, פחות מפי שניים מהשכר החציון במשק, שעמד בשנת 2008 על 5850 ש"ח ברוטו (לפי החישוב כאן). בהיותם שכירים, כמובן שאין להם אפשרות לא לשלם מס הכנסה.
האם עוזרי הפרלמנט הישראליים מושחתים? לפי הכתבה ב"הארץ" הם דווקא נשמעים לי מאד אנושיים ואף חביבים. מספר חברי פרלמנט המאמינים בדמוקרטיה ישירה אפילו פתחו בלוג שנראה לי מעניין וכנה - בהחלט מומלץ (אם כי העדכון האחרון היה בתחילת יוני. אני מקווה שאחרי הפגרה הם יחזרו לכתוב).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה